BINECUVANTARE

Viata mea, cuvintele mele, inima mea, toate iti apartin Tie, Doamne! Faca-se Voia Ta in Toate! Mintea mea a devenit mintea Ta, corpul meu a devenit Corpul Tau, Spiritul meu este Unul cu Spiritul Tau. Vino Tu si traieste prin mine. Binecuvanteaza-mi fiinta si inalta-mi Spiritul, pentru a simti splendoarea uniunii cu Tine! Multumesc. AMIN.ASA SA FIE,SI ASA ESTE!

IMNUL UNIVERSULUI

„Da, Doamne, cred: şi cred din ce în ce mai puternic, pentru că nu este doar o încercare de a mă consola, ci de a mă desăvârşi, tu eşti la originea impulsului şi la sfârşitul acestui drum, pe care toată viaţa mea nu pot decât să îl urmez. Şi tu eşti cel care însufleţeşti pentru mine, cu omniprezenţa ta, miriada de influenţe cărora mă supun permanent. În viaţa care izvorăşte din mine şi în materia care mă susţine găsesc mai mult decât darurile tale. Te găsesc pe tine însuţi care mă faci să particip la existenţa ta. O, Doamne, a cărui chemare precede prima noastră mişcare, dăruieşte-mi aspiraţia de a exista – pentru ca, prin acea sete divină care este darul tău, accesul la marile ape să se deschidă în mine. Nu mă lipsi de setea divină de viaţă, acea energie primordială. Şi tu, a cărui înţelepciune iubitoare îmi dă formă din toate formele şi întâmplările lumii, ajută-mă să pot să cred, să cred cu înflăcărare şi mai presus de orice, în prezenţa ta activă.” ~Teilhard de Chardin, Imnul Universului

IERTARE!

IERTAREA sa ne primeneasca Inimile de vina greselilor si greutatilor trecutului, CONSTIENTIZAREA momentului "Acum" sa ne limpezeasca Mintile de gandurile prea multe si prea-lumesti, RESPIRAREA in Ritmul Propriu sa ne readuca Sanatatea in trupurile noastre, ACCEPTAREA Prezentei Lui "Sunt Cine Sunt" sa ne calauzeasca spre Acasa, IUBIREA si INTELEPCIUNEA Lui Christos sa ne inspire zi de zi precum in vechime au luminat pe fericitii contemporani ai LUI IISUS! NAMASTE! "Încurajat să intru în mine însumi, călăuzit de Tine, am intrat în adâncul inimii mele... O, Adevăr veşnic şi Iubire adevărată şi scumpă Veşnicie! Tu eşti Dumnezeul meu, după tine suspin ziua şi noaptea... Târziu de tot Te-am iubit, O, Frumuseţe atât de veche şi atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit! Şi iată, Tu erai înăuntrul meu şi eu eram afară, şi acolo Te căutam... Tu erai cu mine şi eu nu eram cu Tine. Mă ţineau departe de Tine acele creaturi care, dacă nu ar fi în Tine, nici măcar nu ar exista. M-ai chemat, ai strigat, ai spart surzenia mea. M-ai luminat, m-ai străfulgerat şi, în cele din urmă, ai vindecat orbirea mea. Ai suflat peste mine parfumul Tău şi eu l-am respirat şi acum mă topesc după Tine. Te-am gustat şi acum mi-e foame şi sete de Tine!". SF.AUGUSTIN

CUNOASTEREA

CUNOAȘTEREA: Inteligența spirituală care trăiește înăuntrul fiecărei persoane. Sursa a tot ceea ce știm. Înțelegere intrinsecă. Înțelepciune eternă. Partea nesfârșită din noi care nu poate fi influențată, manipulată sau coruptă. Un potențial în toate formele de viață inteligentă. Cunoașterea este Dumnezeu în tine și Dumnezeu este întreaga Cunoaștere din Unives.
„Neînfricarea ta, în viitor, trebuie să nu fie născută din prefăcătorie, ci născută din certitudinea ta în Cunoaștere. În acest fel, tu vei fi un refugiu al păcii și o sursă de bogăție pentru alții. Asta îți este menit să fii. Din acest motiv ai venit în lume.

IISUS

Cel mai mare OM din istorie, Cel mai mare OM din istorie, Iisus, n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator. N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator. N-a avut armata, si totusi se temeau de EL N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea. N-a comis nici o crima, si totusi l-au rastignit. A fost inmormantat, si totusi traieste si azi.

joi, 30 august 2012

IUBITI CEEA CE VA DORITI!


 Si mai presus de orice, alegeti sa IL CUNOASTETI  PE DUMNEZEU.
De fapt, ALEGETI ACEASTA IN PRIMUL RAND  si toate celelalte vor veni de la Sine." Toata viata ati fost invatati  sa va simtiti vinovati pentru lucrurile pe care le doriti cel mai mult.
Vi se spune ca nu trebuie sa folositi in scopul satisfactiei personale ceva care-ti ofera o imensa satisfactie personala. Si daca exista ceva ce faceti cu dragoste, n-ar trebui sa fiti recompensati in plus, primind bani. Astfel mesajul lumii este : va puteti bucura de ceva numai daca aveti un sentiment negativ fata de acesta. Sentimentul de vinovatie este adesea folosit de voi in incercarea de a va simti vinovat pentru ceva care va face sa va simtiti, de fapt, bine, si astfel “sa va reimpacati “ cu Dumnezeu….despre care credeti ca nu vrea sa va simtiti bine in nici o privinta. Considerati ca, in special, nu trebuie sa va simtiti bine cand e vorba de  bucuriile trupului. Si absolut deloc atunci cand e vorba despre sex.
Adevar va spun Eu voua: iubiti, iubiti, iubiti lucrurile pe care le doriti, pentru ca dragostea voastra pentru ele e cea care le atrage catre voi.
Desconsiderarea fata de viata sau fata de bucuriile ei – chiar si fata de cele mai de jos, cele fizice – inseamna desconsiderare fata de Mine,Creatorul. Pretuirea fata de tot ce tine de viata inseamna consideratie fata de procesul pe care l-am creat.
Pentru ca, daca voi considerati creatia Mea ca fiind lipsita de sfintenie, pe Mine cum ma considerati? Dar cand considerati creatia Mea ca fiind sacra, binecuvantati experienta pe care o aveti fata de ea si, de asemenea , ma preamariti pe Mine.
Este in regula sa iubesti sexul. Ceea ce nu iti face bine este sa devii dependent de sex (sau de orice altceva). Dar este in regula sa te indragostesti de el.
Este de asemenea in regula sa iti iubesti Sinele.
De fapt, este obligatoriu!
Toata viata ati fost invatati ca e mai bine sa dati decat sa primiti. Cu toate acestea, nu puteti sa dati ceea ce nu aveti. De aceea e atat de importanta satisfactia personala. Nu vorbim de satisfactia personala in detrimentul altora. Nu ne referim la  a ignora nevoile celorlalti. Viata , totusi, n-ar trebui sa insemne sa-ti ignori propriile tale nevoi. Pentru ca “satisfactia personala “ este un alt cuvant pentru Dragostea de Sine.
Exerseaza sa iubesti lucrurile pe care ti le doresti . Exerseaza spunand urmatoarele cuvinte de zece ori pe zi.
IUBESC SEXUL
IUBESC BANII
MA IUBESC PE MINE
PUTEREA
GLORIA
FAIMA
SUCCESUL
VICTORIA
PREAMARIREA CELORLALTI
SA FIU MAI BUN
SA AM MAI MULT
SA STIU CUM
SA STIU DE CE
Aceste lucruri formeaza insasi viata. Cand le iubiti, iubiti viata. Cand declarati ca le doriti, anuntati ca alegeti tot binele pe care viata vi-l poate oferi. Cu cat iti acorzi mai multa placere tie insuti, cu atat poti sa dai mai multa placere altuia. Daca iti acorzi tie insuti placerea puterii, ai mai multa putere de a imparti cu altii. Acelasi lucru este valabil si pentru faima, bogatie, glorie, succes, sau orice altceva care te face sa te simti bine. "A te simti bine" este modalitatea sufletului de a striga "Acesta sunt eu!"; este modul sufletului de a spune "prezent". Daca pornesti de la ideea ca "toti suntem Una", atunci este virtual imposibil sa consideri ca a-i face rau altuia "te face sa te simti bine". Asa numitul comportament iresponsabil dispare. Fiintele evoluate cauta sa traiasca experienta vietii in cadrul acestor parametri. In cadrul acestor parametri, zic Eu, sa va acordati voua insiva permisiunea de a avea tot ceea ce viata are de oferit .
Alegeti deci sexul – tot sexul pe care il puteti obtine.
Energia care scoate in evidenta sexul este energia care scoate in evidenta viata : adica insasi viata.
Voi ati reprimat sexul tot asa cum ati reprimat viata, in loc sa va exprimati Sinele pe deplin, cu daruire si bucurie.
Codurile morale, constrangerile religioase, tabu-urile sociale si conventiile emotionale cu care ati investit sexul (dragostea si intreaga viata) v-au facut incapabili de a va bucura de viata.
Sexul inseamna bucurie. Sexul este, de asemenea, sacru. Bucuria si ideea de sacru se interfereaza.
 Sexul este o exprimare extraordinara a dragostei - dragoste pentru celalalt, dragoste pentru sine, dragoste pentru viata.
De aceea sunteti obligati sa-l iubiti!
Nu v-am dat niciodata ceva de rusine - si cu atat mai putin corpul vostru si functiunile lui. Sentimentul de atractie si dorinta intensa de a te indrepta spre celalalt, de a deveni unul, este dinamica esentiala a tot ceea ce traieste. Eu am pus-o in totul. O aveti inca de la nastere si se afla in mod inerent in interiorul a Tot Ceea ce Este.
Si alegeti puterea – toata puterea e care o puteti aduna! Si alegeti faima – toata faima la care puteti ajunge! Si alegeti succesul – tot succesul pe care-l puteti capata! Si alegeti victoria – toata victoria pe care o puteti trai ca experienta!
Dar nu alegeti sexul in locul dragostei, ci ca pe o sarbatorire a ei. Si nu alegeti puterea asupra altora, ci puterea impreuna cu ei. Si nu alegeti faima ca scop in sine, ci ca pe un mijloc de a ajunge la o finalitate mai inalta. Si nu alegeti succesul in detrimenul altora, ci ca pe un instrument prin care sa-I ajutati pe ceilalti. Si nu alegeti victoria cu orice pret, ci victoria care nu-i costa nimic pe ceilalti, ba chiar le aduce si lor un castig.
Dati-i inainte si alegeti preamarirea celorlalti, dar considerati-i pe toti ca pe niste fiinte asupra carora voi va puteti revarsa intreaga preamarire, si faceti-o! Dati- i inainte si alegeti sa fiti mai buni – dar nu mai buni decat altii Dati-i inainte si alegeti sa aveti mai mult, dar numai pentru ca, in felul acesta, sa aveti mai mult de daruit. Si da, alegeti “sa stiti cum” si “sa stiti de ce” –astfel incat sa puteti impartasi cu ceilalti toata cunoasterea voastra.
fragmente din " Conversatii cu Dumnezeu"  de Neale Donald Walsch

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

BLOGAREALA

FII MANDRU CA ESTI ROMAN

FII MANDRU CA ESTI ROMAN