BINECUVANTARE

Viata mea, cuvintele mele, inima mea, toate iti apartin Tie, Doamne! Faca-se Voia Ta in Toate! Mintea mea a devenit mintea Ta, corpul meu a devenit Corpul Tau, Spiritul meu este Unul cu Spiritul Tau. Vino Tu si traieste prin mine. Binecuvanteaza-mi fiinta si inalta-mi Spiritul, pentru a simti splendoarea uniunii cu Tine! Multumesc. AMIN.ASA SA FIE,SI ASA ESTE!

IMNUL UNIVERSULUI

„Da, Doamne, cred: şi cred din ce în ce mai puternic, pentru că nu este doar o încercare de a mă consola, ci de a mă desăvârşi, tu eşti la originea impulsului şi la sfârşitul acestui drum, pe care toată viaţa mea nu pot decât să îl urmez. Şi tu eşti cel care însufleţeşti pentru mine, cu omniprezenţa ta, miriada de influenţe cărora mă supun permanent. În viaţa care izvorăşte din mine şi în materia care mă susţine găsesc mai mult decât darurile tale. Te găsesc pe tine însuţi care mă faci să particip la existenţa ta. O, Doamne, a cărui chemare precede prima noastră mişcare, dăruieşte-mi aspiraţia de a exista – pentru ca, prin acea sete divină care este darul tău, accesul la marile ape să se deschidă în mine. Nu mă lipsi de setea divină de viaţă, acea energie primordială. Şi tu, a cărui înţelepciune iubitoare îmi dă formă din toate formele şi întâmplările lumii, ajută-mă să pot să cred, să cred cu înflăcărare şi mai presus de orice, în prezenţa ta activă.” ~Teilhard de Chardin, Imnul Universului

IERTARE!

IERTAREA sa ne primeneasca Inimile de vina greselilor si greutatilor trecutului, CONSTIENTIZAREA momentului "Acum" sa ne limpezeasca Mintile de gandurile prea multe si prea-lumesti, RESPIRAREA in Ritmul Propriu sa ne readuca Sanatatea in trupurile noastre, ACCEPTAREA Prezentei Lui "Sunt Cine Sunt" sa ne calauzeasca spre Acasa, IUBIREA si INTELEPCIUNEA Lui Christos sa ne inspire zi de zi precum in vechime au luminat pe fericitii contemporani ai LUI IISUS! NAMASTE! "Încurajat să intru în mine însumi, călăuzit de Tine, am intrat în adâncul inimii mele... O, Adevăr veşnic şi Iubire adevărată şi scumpă Veşnicie! Tu eşti Dumnezeul meu, după tine suspin ziua şi noaptea... Târziu de tot Te-am iubit, O, Frumuseţe atât de veche şi atât de nouă, târziu de tot Te-am iubit! Şi iată, Tu erai înăuntrul meu şi eu eram afară, şi acolo Te căutam... Tu erai cu mine şi eu nu eram cu Tine. Mă ţineau departe de Tine acele creaturi care, dacă nu ar fi în Tine, nici măcar nu ar exista. M-ai chemat, ai strigat, ai spart surzenia mea. M-ai luminat, m-ai străfulgerat şi, în cele din urmă, ai vindecat orbirea mea. Ai suflat peste mine parfumul Tău şi eu l-am respirat şi acum mă topesc după Tine. Te-am gustat şi acum mi-e foame şi sete de Tine!". SF.AUGUSTIN

CUNOASTEREA

CUNOAȘTEREA: Inteligența spirituală care trăiește înăuntrul fiecărei persoane. Sursa a tot ceea ce știm. Înțelegere intrinsecă. Înțelepciune eternă. Partea nesfârșită din noi care nu poate fi influențată, manipulată sau coruptă. Un potențial în toate formele de viață inteligentă. Cunoașterea este Dumnezeu în tine și Dumnezeu este întreaga Cunoaștere din Unives.
„Neînfricarea ta, în viitor, trebuie să nu fie născută din prefăcătorie, ci născută din certitudinea ta în Cunoaștere. În acest fel, tu vei fi un refugiu al păcii și o sursă de bogăție pentru alții. Asta îți este menit să fii. Din acest motiv ai venit în lume.

IISUS

Cel mai mare OM din istorie, Cel mai mare OM din istorie, Iisus, n-a avut servitori, si totusi I se spunea Stapan N-a avut diploma, si totusi I se spunea Invatator. N-a avut medicamente, si totusi I se spunea Vindecator. N-a avut armata, si totusi se temeau de EL N-a castigat nici un razboi, si totusi a cucerit lumea. N-a comis nici o crima, si totusi l-au rastignit. A fost inmormantat, si totusi traieste si azi.

sâmbătă, 17 decembrie 2011

viata ne da fiecaruia experientele de care avem nevoie

             Viata ne da, fiecaruia dintre noi,
                                          exact experientele de care avem nevoie.


                     Experientele vietii, chiar daca uneori par grele,
       dificil de suportat, reprezinta initierea cea mai desavarsita.
                                Desktop Nexus       

          Violin & Harp  @};-
  
       Asculta mai multe audio diverse



           Problemele puse de cursul cotidian al vietii reprezinta probabil
                      cea mai eficienta forma individualizata de initiere. 
    
       Viata ne ofera ecuatia a ceea ce noi insine inca nu suntem si trebuie sa devenim, iar rezolvarile pe care noi le dam acestei ecuatii ne transforma mai mult decat orice alta forma artificiala de initiere. De aceea, trasaturile caracteriale dobandite de-a lungul vietii reprezinta bunul nostru cel mai de pret, singurul, de altfel, pe care nu ni-l poate lua nimeni. 
    
Chiar daca visam la transcederea conditiei umane si la o transformare radicala a cursului existentei noastre, uitam prea adesea ca nu putem fi altceva decat produsul imprejurarilor vietii cotidiene si al destinului propriu si ca, abia in momentul in care totul este copt, cand acumularile cantitative se transforma in salturi calitative, apare ceva nou in existenta noastra, ceva ce pare demn de a fi experimentat in scurtul periplu pe acest pamant.


     Privita prin clarviziune, fiinta omeneasca apare ca o fiinta de lumina, strabatuta in toate directiile de linii stralucitoare de energie.

Corpul astral este alcatuit din formatiuni colorate de energie care nu se amesteca unele cu altele. Atunci cand o persoana este plina de suparare sau de ura, formatiunile noroase de la nivelul corpului astral se transforma in culori inchise, foarte urate, emitand sunete foarte joase, aproape grotesti, la fel ca si corpul emotional.
     Dimpotriva, in momentul in care o persoana iubeste sincer o alta persoana, corpul astral devine un bulgare stralucitor de culoare trandafirie, cu o pelicula argintie pe margine. In acest caz, mirosul emis seamana cu un suav parfum de trandafiri, iar sunetul este foarte melodios, distingandu-se un fel de melodie ce se repeta parca la infinit: AAAEEEOOO... Aceasta melodie, ce se aude ca pe un fond de harpe si rasuna simultan din mai multe locuri al corpului astral, poate fi regasita in planul astral al structurii aurice a pamantului.

     Corpul mental superior are o culoare trandafiriu-aurie, si un miros de dulceata sau de zambile. Sunetul emis de acest corp auric este ca un fel de sunet produs de o harpa, ce pare a veni din toate partile invaluindu-te ca si cum ai asculta o melodie cu ajutorul unor casti stereo.     
     Corpul mental superior pare sa exprime dragostea neconditionata pentru toate fiintele vii. Pe de alta parte, corpul mental superior permite celui ce il poseda sa inteleaga lumea prin intermediul conceptelor abstracte, nelegate in vreun fel de lumea materiala. Dar, intrucat reflecta si iubirea neconditionata fata de intreaga lume si fata de toate fiintele din cosmos, se poate intelege ca, caracteristica principala a corpului mental este ceea ce in limbajul omenesc s-ar putea numi iubire-intelepciune.     
     Omul nu poate patrunde cu gandirea pura, cu ratiunea pura la intelegerea cosmosului decat in cazul in care aceasta gandire este invaluita de iubire. Iubirea-intelepciune este singura "arma" prin intermediul careia cosmosul, in sfarsit, incepe sa se deschida. Dar, acest tip de intelepciune-iubire apare numai la un anumit moment al evolutiei omului.

Corpul spiritual se poate observa stralucind deasupra corpului mental superior ca o banda fina de lumina argintie. Corpul spiritual este legat intim de elementul iubire, dar nu de elementul manifestat de regula in lumea fizica prin iubirea carnala, ci de acea iubire perena care sta la temelia cosmosului si pe care, acum 2000 de ani, Iisus Hristos a sadit-o in inimile tuturor oamenilor, ca un dar de nepretuit pe care Fiul lui Dumnezeu l-a adus umanitatii.

Culoarea corpului spiritual este argintiu sclipitor si pare format din miliarde de straluciri ce supara privirea, precum zapada prospat asternuta in bataia razelor soarelui. Corpul spiritual emite un sunet asemanator unei trambite si are un miros ce aduce cu mirosul familiar de vin rosu imbibat in paine proaspata si calda, facuta in vatra. Alteori, corpul spiritual emite un sunet ce seamana cu un OOOO.. prelung, ca o exclamatie de uimire sau ca susurul unui izvor de munte, care clipoceste vesel si jucaus.
     Corpul spiritual este in legatura directa cu corpul astral. Practic, corpul spiritual este un fel de corp eteric transformat de vointa si de liberul arbitru al omului. El indica cu precizie cat din instinctele primare, din dorintele si din pasiunile explozive ale omului au fost dominate in decursul procesului evolutiv uman.

Corpul eteric superior este ultimul invelis auric care poate fi observat prin clarvederea eterica. Corpul eteric superior are o grosime de aproximativ zece centimetri, fiind format din miliarde de particule mici de lumina mata, care apar de nicaieri.
     Culoarea acestui corp este in continua schimbare, iar luminozitatea particulelelor mici de lumina, care tind la un moment dat sa se umfle si sa se sparga ca niste balonase de sapun, creeaza impresia unei anumite culori ce nu poate fi determinata cu precizie, intrucat nu seamana cu nimic existent in lumea materiala.
     Sunetul emis de acest corp aduce cu un fel de melodie nepamanteana, un fel de muzica a sferelor sau a ingerilor, ce pare a fi compusa de un Geniu cosmic, care insa nu are nici un corespondent cu lumea fizica si cu ceea ce noi numim muzica. Aceste sunete melodioase se repeta la infinit, sunetele triste si parca tanguitoare alternand cu alte sunete, voioase si zglobii.
     Mirosurile emise de acest corp sunt extrem de parfumate, asemanatoare cu cele ale unor fructe sau flori ce nu exista in lumea terestra, dar care vor aparea candva, in viitor. Este ca si cum Geniul cosmic ar arata omului cum vor mirosi florile si fructele intr-un viitor nedeterminat sau cum se va auzi muzica viitorului, aunci cand, dupa cum sta scris in cartile sacre ale crestinismului, va apare "un pamant nou si un cer nou."

     In jurul capului fiecarui om graviteaza 11 stelute stralucitoare care tin de nivelul cuantic al corpului duh. Fiecare dintre cele 11 stelute are propria sa stralucire, propria sa culoare, propriul sau sunet specific si propriul sau miros. Cele 11 stelute, a caror stralucire este mai pala decat a corpului duh, pulseaza ritmic ca niste blituri care emit jerbe de lumini multicolore. Fiecare dintre cele 11 stelute luminoase are diametrul de maximum un centimetru.
     Intre toate cele 11 stelute se formeaza flashuri luminoase discontinue care, de la distanta, dau impresia unei benzi continuue de lumina cu irizari multicolore, intr-un fel, banda din jurul capului se aseamana cu inelul planetei Saturn, care este format din miliarde de particule ce graviteaza datorita fortei de atractie a planetei, dand impresia unei benzi continue. La copiii mici, banda de lumina este mai apropiata de cap, dar, o data cu trecerea timpului, se departeaza pana ce, la batranete, este mai departata de cap.
     Rolul celor 11 stelute este (printre altele) de a inregistra, ca niste camere de filmat, toate evenimentele vietii omului, de la nastere pana la moarte. Tot ceea ce face omul se inregistreaza prin intermediul celor 11 stelute stralucitoare, viu colorate. Datorita activitatii acestor stelute, omul este capabil, imediat dupa pragul mortii, sa-si aminteasca evenimentele existentei sale, dar nu ca vazute prin intermediul ochilor fizici, ci ca si cum ar fi inregistrate de undeva de sus, de deasupra capului sau. Din acest punct de vedere, campul luminos de stelute ce inconjoara fruntea omului pare a fi in relatie directa cu corpul cauzal al omului, locul unde se inregistreaza toate evenimentele vietii.

Fiecare steluta are rolul ei specific, fiind "specializata" pe o anumita activitate umana. Atunci cand omul rosteste un cuvant, inelul de lumina din jurul fruntii vibreaza. In momentul in care un om se enerveaza, unele stelute vibreaza violent, emitand culori murdare, sunete joase, chiar grotesti, si mirosuri urate. In acest caz, emisiile stelutelor din jurul capului se transmit la distanta, reusind sa sparga aura persoanelor din preajma.
     Dar, in cazul in care omul este vesel, rade sau glumeste, stelutele emit culori placute, sunete cristaline si mirosuri parfumate. In cazul in care omul se roaga, toate stelutele devin argintii, foarte luminoase, emanand in acelasi timp sunete asemanatoare clipocitului unui rau ce coboara vesel printre stanci si un miros oarecum asemanator strugurilor tamaiosi. In timpul rugaciunii, intreaga banda luminoasa se coloreaza trandafiriu si emite un miros asemanator painii calde abia scoasa din cuptor.

     Corpul haric nu face parte din structura aurica umana, ci se formeaza instantaneu doar in momentul in care omul rosteste cu voce tare o rugaciune crestina sau in momentul in care rosteste cu voce tare numele lui Iisus Hristos.
     Corpul haric al plaselor mesianice, care pare mai degraba un fel de radiatie, apare instantaneu, ca si cum s-ar forma intr-o alta dimensiune. El nu are de-a face strict cu aura omeneasca si nu este generat de ea.

Dupa ce s-a incheiat rugaciunea, corpul mesianic dispare la fel cum a aparut: instanteneu si de nicaieri, ca si cum acest corp protector ar fi fost imprumutat de Cineva cu care, pe durata rugaciunii, omul ar fi rezonat instantaneu.
     Rolul acestui corp mesianic pare sa fie cel de protectie. El pare a proteja aura umana, prea slaba, de influentele provenite din exterior. Nu pare a actiona asupra altor corpuri aurice sau a interactiona cu ele, dar asupra acestui subiect mai sunt multe lucruri de cercetat.


                                              Determinarea nivelului evolutiv uman

      Inainte de nastere, omul este format din urmatoarele elemente componente: spirit, corpul spiritului, corpul cauzal si corpul duh. Corpul duh poseda o anumita culoare, in functie de nivelul evolutiv al omului respectiv, iar aceasta culoare nu se modifica pe timpul vietii omului.

     Dupa doua-trei saptamani de la momentul conceptiei, incepe sa se formeze corpul eteric, a carui desavarsire este incheiata in momentul nasterii. In momentul nasterii fizice, se naste sufletul, care este reflectarea pentru o singura existenta a corpul-duh. Mai intai se formeaza steaua sufletului si corpul cauzal al sufletului, apoi, instantaneu, ca un fel de lichid care se imprastie pe o forma oarecare, se formeaza corpul sufletului.

Sufletul este reflecarea in lumea terestra, la nivelul fiecarei incarnari, a Individualitatii.

Corpul spiritual este o contraparte a corpului astral - un corp astral transformat -, iar corpul eteric superior este in legatura cu corpul eteric vital - un corp eteric transformat. Corpul eteric transformat, precum si corpul astral transformat vor constitui, candva, in viitorul speciei omenesti, vehiculele omului de manifestare constienta.

     In momentul mortii, corpul eteric se desprinde de trup. Toate chakrele corpului eteric se sting. Instantaneu sau in cateva fractiuni de secunda inainte de acel moment, toate corpurile aurei exterioare sunt resorbite prin chakre in suflet. Nu dupa mult timp, la randul sau, sufletul se desprinde de intregul angrenaj care compusese fiinta umana.
     Dupa moarte, toate straturile aurice exterioare - corpul emotiilor, corpul astral al dorintelor, corpul mental intelectiv, corpul mental superior, corpul spiritual - sunt resorbite in suflet si apoi in corpul duh prin chakrele care candva le-au produs.
     Imediat dupa moarte, sufletul transmite corpului duh, prin intermediul chakrelor, toate informatiile acumulate in existenta ce tocmai s-a incheiat. Dupa acel moment, sufletul "golit" de informatii ramane ca un fel de fantoma, aparenta a sufletului din timpul vietii, care vorbeste neinteligibil, pastrand o vaga amintire din personalitatea fizica. Sufletul continua sa rataceasca o perioada de timp, dupa care, la fel ca si corpul eteric, se descompune.
     Strans legat de trup, corpul eteric inca reproduce organele interne ale acestuia, chiar daca par "stinse", iar fantoma sufletului care are doar aparenta umanoida, o forma vaga de ou, din care se vad doar ochii, continua sa haladuie, ca o frunza purtata de vant, incoace si incolo. In timp ce fantoma sufletului continua sa rataceasca o perioada, plangand si vorbind fara noima, reminiscenta a personalitatii terestre a omului, corpul eteric ramane langa trup, pana ce va fi absorbit in entropia universala.      

      La baza manifestarii omului in lumea materiala se afla 
corpul duh, trupul de lumina diafana, purtator al spiritului, in care se manifesta omul atat in lumea materiala, cat si in Lumea de "dincolo".  
Corpul duh are drept caracteristica definitorie o anumita culoare specifica, in functie de nivelul evolutiv al omului.

Toate celelalte structuri aurice poseda culori variate, care se succed cu mare viteza. Daca omul este suparat in acel moment, culoarea corpului astral si a corpului emotional se modifica, devenind intunecata, iar daca se concentreaza asupra unui lucrari, rezolva o problema de matematica sau citeste o carte, corpul mental devine mai mare si mai luminos.
     Astfel, aura exterioara umana se modifica cu rapiditate in functie de starile emotionale sau afective momentane ale individului, de activitatea sau de ocupatia sa dintr-un anumit moment si, bineinteles, de nivelul de sanatate reflectat la nivelul corpului eteric.
     Dar, indiferent in ce stare emotionala, afectiva sau mentala se afla omul in orice moment al vietii sale, culoarea corpului duh nu se modifica. Ea ramane aceeasi pe toata durata vietii.

De fapt, fiecarei culori ii corespunde un anumit sunet si un anumit miros specific. Culorile tuturor structurilor aurice observabile corespund culorilor spectrului solar, iar sunetele corespund notelor gamei muzicale. Exista o sinonimie perfecta intre aceste elemente caracteristice, intrucat sunt fatete diferite ale aceluiasi fenomen.
Totusi, culorile corpurilor-duh ale oamenilor, desi conceptual sunt identice cu culorile spectrului solar, au nuante si straluciri diferite, astfel incat putem spune ca sunt nume sau denumiri ale culorilor folosite in lumea materiala. Pentru realitatile perceptibile prin clarvedere nu exista intotdeuna un limbaj exact si o corespondenta bine determinata cu cea ce se manifesta in lumea fizica.

       Informatiile situate la nivelul corpului cauzal al omului sunt reflectate in culoarea corpul duh, iar culoarea corpului duh a flecarui individ reflecta nivelul sau evolutiv. Este, desigur, vorba despre nivelul evolutiv al omului ca individualitate.

Culoarea corpului duh indica ceea ce era omul inaintea prezentei incarnari in lumea materiala si nu ceea ce este omul in momentul de fata, sa spunem la varsta de treizeci si trei de ani. Informatiile referitoare la prezenta existenta trebuie cautate in alta parte si anume la nivelul sufletului.
     Sufletul, in fapt corpul sufletului, are culoarea sa specifica dupa acelasi principiu. Sufletul, care este reflectarea evolutiei umane in prezenta incarnare - personalitatea omului - capata o culoare specifica in functie de comportamentului omului. Si culorile specifice sufletului pot fi impartite dupa acelasi principiu ca si corpul duh, cu singura distinctie ca sufletul manifesta culori, luminozitati si straluciri diferite de cele ale corpului duh.

     Pe timpul vietii omului, informatiile rezultate din comportarea si manifestarea omului in prezenta existenta - care se reflecta la nivelul sufletului -, nu sunt decat rar si niciodata integral metabolizate si transferate la nivelul corpului duh, astfel incat este vorba despre o evolutie oarecum paralela. De cele mai multe ori, culoarea corpului duh nu corespunde cu cea a sufletului. Abia in momentul in care, dupa moarte, informatiile sufletului sunt metabolizate prin chakre si transferate corpului duh, se modifica culoarea acestuia din urma.

     Cum nivelul evolutiv al fiecarui om se reflecta in culoarea corpului duh, tot astfel umanitatea in ansamblul ei poate fi clasificata in sapte niveluri evolutive. Fiecare dintre nivelurile evolutive corespunde activarii unei chakre si unei culori a corpului duh.
 

Petalele chakrelor sunt activate, in mod foarte lent, de experientele vietii. In mod normal, numai experientele vietii si, implicit, constientizarea experientelor pe care viata le pune in fata omului, in conformitate cu nivelul sau evolutiv si cu karma sa, sunt cele care activeaza sau "trezesc" petalele chakrelor. In masura activarii petalelor chakrelor, Energia de viata primeste un nou impuls, fiind atrasa de chakrele respective si urca prin nadisuri.
     Petalele mai pot fi trezite si artificial, prin intermdiul unor tehnici de initiere individuala, precum yoga - prin rostirea unor mantre care nu constituie altceva decat sinonimul sonor al sunetului de fond al chakrei respective -, dar acest procedeu nu este indicat, intrucat numai experienta de om incarnat este cea care poate conferi in mod corect, in mod constient, activarea petalelor. Trezirea si activarea accelerata si artificiala a petalelor, respectiv a chakrelor, fara a constientiza mersul evolutiv prin intermediul experientelor de viata, duce la formarea unei personalitati reci care poate atinge "dumnezeirea fara sa-l cunoasca pe Dumnezeu".

Dupa Crucificarea, Moartea, Invierea si Inaltarea de acum 2000 de ani, Iisus Hristos, in corpul Sau de slava, conduce evolutia umana din planul eteric al pamantului, iar acesta este un mare mister al lumii noastre.
       Se pare ca in momentul in care energia de viata atinge ajna chakra si corpul-duh atinge culoarea indigo, omul intelege cu exactitate de ce a venit in lume. El intelege de ce s-a incarnat Iisus Hristos in trup fizic acum 2000 de ani. 

Chakra inimii este situata in partea stanga a chakrei anahata, chiar in dreptul inimii. Chakra inimii, de culoarea aurie, corespunde celor ce si-au deschis inima si pot primi elementul iubire, impulsul introdus de Iisus Hristos la inceputul erei crestine. Totusi, numai putini oameni sunt capabili sa se deschida iubirii divine si sa-l perceapa pe Iisus Hristos in inima. 


 


   Extras: Cristian Ganescu
"Marturiile unui clarvazator"     
sursa;www.den-aide.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu


Faceți căutări pe acest blog

BLOGAREALA

FII MANDRU CA ESTI ROMAN

FII MANDRU CA ESTI ROMAN